Sos Pomidorowy z Serem Ricotta Bio, 350g


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

Sos Ricotta marki Zwergenwiese, ekologiczny.

  • Polecamy do spróbowania - sos smakuje wyśmienicie, nie ma żadnych zbędnych dodatków typu cukier, syrop glukozowo fruktozowy czy ocet jak sosy wielu popularnych marek dostępnych na rynku.
  • Sos ma piękny, żywy kolor, a jest bez żadnych dodatków barwiących
  • Sos Ricotta marki Zwergenwiese bez obaw można podawać dzieciom - z pewnością zjedzą całą porcję makaronu z tym sosem. 
  • Sos nie jest pikantny, ale ma wyrazisty smak. 
  • Gdy potrzeba zwiekszyć nieco ilość sosu niż to, co jest w słoiku, polecamy dodać 1/2 puszki pomidorów, czy szklankę przecieru pomidorowego (np. Manfuso, zarówno przecier, jak i pomidory w puszcze są bez dodatku soli! ).
  • Sos Zwergenwiese jest idealnym rozwiązaniem na szybki obiad nie noszący znamion fast food. 
Skład:
przecier pomidorowy (58%), woda, Ricotta (4%) o zawartości tłuszczu 40%, olej słonecznikowy, marchew*, papryka*, cebula*, sok jabłkowy, sól morksa, sok z agawy*, bazylia*, tymianek*, pieprz*
 
*produkty rolnictwa ekologicznego

 

Informacja o producencie: Zwergenwiese

Firma Zwergenwiese to producent wspaniałych przetworów warzywnych i owocowych. Założyciele Zwergenwiese (w wolnym tłumaczeniu nazwa „zwergenwiese” to „łąkowy krasnal”) z prawdziwą pasją sami tworzyli swoje przepisy, i od 30 lat stosują szczególne metody produkcji w krótkich seriach, dzięki czemu produkty pod marką Zwergenwiese zachowują smak i aromat. Wytwarzają swoje produktu bez dodatków chemicznych i sztuczek przemysłowych, unikają dodawania dużych ilości cukru, słodzą dżemy syropem z agawy. Ludzie w Zwergenwiese zwracają uwagę na jakość swoich produktów.

Założyciele Zwergenwiese zaczynali od produkcji marmolady cebulowej 30 lat temu, a ich przepis okazał się tak wspaniały, że marmolada szybko zyskała popuparność wśród znajomych i przyjaciół i potrzebne były coraz to większe garnki do przygotowania. Miłość do eksperymentowania w kuchni podpowiadała założycielom Zwergenwiese, jak stworzyć własne niepowtarzalne receptury na dżemy, pasty do smarowania pieczywa, przeciery pomidorowe, ketchupy i inne produkty warzywne – wszystko ekologiczne, bez konserwantów, bez dodatków przemysłowych.

Firma Zwergenwiese przez 30 lat rozrosła się i dziś 60 pracowników wytwarza około 100 rodzajów produktów, wszystkie wysokiej jakości, ekologiczne, od początku do końca nadzorowane przez „czerwoną czapkę krasnala Zwergenwiese”.

Produkty tej firmy są naprawdę pyszne, warto ich spróbować i dać się uwieść wyjątkowym smakom zamkniętym w słoiczkach z czerwoną czapeczką.