Sos Sojowy Łagodny Shoyu Bio, 250ml

  • 21,55 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

Sos Sojowy Łagodny Shoyu Bio, 250ml

Skład: woda, ziarno soi*, pszenica*, sól morska, Koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza W 100 g:

  • Wartość energetyczna - 264 kJ / 62 kcal
  • Tłuszcz - 0,10 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
  • Węglowodany - 6,90 g, w tym cukry - 0 g
  • Białko - 8,80 g
  • Sól - 12,2 g
  • Błonnik - 0,70 g

Sos sojowy łagodny Shoyu idealnie komponuje się z gotowanym, pieczonym i smażonym mięsem, z warzywami oraz z daniami azjatyckimi. Można go dodawać do zup, sosów, pieczeni. 

Sos sojowy wytwarzany jest ze zmielonych ziaren soi i pszenicy. Istnieją różne rodzaje sosów sojowych. W Chinach sos sojowy dodawany do potraw jest słony i gęsty, w Japonii – rzadki, podobnie jak w kuchni indonezyjskiej. Sos sojowy, ze względu na swoje walory smakowe, jest obecnie bardzo popularny w kuchniach na całym świecie.

Sos sojowy Łagodny Shoyu zawiera gluten.