Środek Żelujący do Konfitur Bezglutenowy Bio 32g

  • 6,95 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI
Ekologiczny bezglutenowy środek żelujący do konfitur marki BioVegan.

Skład:  skrobia ziemniaczana*, zagęstnik : mąka maranta*, środek żelujący: pektyna, agar-agar*
*produkt rolnictwa ekologicznego
 
Zastosowanie środka żelującego do konfitur:
  • idealny do przygotowania smacznych konfitur i dżemów ze świeżych owoców. 
  • do przygotowania smacznego deseru dla dzieci w postaci galaretki z soków owocowych 
 
Sposób przyrządzania: 
zawartość torebki zmieszać z 1kg oczyszczonymi oraz drobno pokrojonymi owocami (aby uzyskać galaretkę - z 250ml zimnego soku owocowego). Powoli rozprowadzać i posłodzić do smaku. Doprowadzić do wrzenia podgrzewając na średnim ogniu. Gotować 3 min ciągle mieszając. Gorącą konfiturę umieścić w gorących umytych słoikach i zakręcić. Słoiki obrócić i pozostawić stojące na wieczku na około 5 min. Jeśli chcą Państwo słodzić za pomocą miodu, syropu z agawy lub innymi środkami słodzącymi, należy dodawać je w trakcie gotowania. Proces żelowania może potrwać tydzień lub dłużej.
 

Marka BioVegan

W latach 70 Kathe Henneke, kucharka oraz specjalistka  żywieniowa założyła szkołę gotowania pełnowartościowego. Następnie 20 lat temu, wraz z mężem przemieniła swoją dotychczasową działalność i stworzyła firmę Bio Vegan. Wszystkie receptury użyte do przygotowania produktów marki BioVegan zostały opracowane przez Nią. Firma ta cieszy się dobrej jakości produktami Bio.