Ekologiczne surowe Pesto Genueńskie Bio, 135g


EKOLOGICZNE

BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

Ekologiczne surowe pesto genueńskie, 135g

Do produkcji pesto genueńskiego na 100g produktu zużywa się 70g świeżej bazylii.Pesto to tradycyjny zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech , którego głównym składnikiem jest bazylia. Używany głównie do makaronów, ale można je również serwować do  chleba, sera, sałat i innych dań. 

Jak przyrządzić makaron z pesto ? 

Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek. Nie należy go podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku.

 

Wartość kaloryczna w100g kcal 602
Tłuszcz w g 64
z których nasycone kwasy tłuszczowe w g 8.2
Węglowodany w g 1.8
z czego cukier w g 0,5
Białko w g 4.6
Sól w g 4.4