Surowe Pesto Genueńskie Bio, 135g

  • 18,40 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE
Surowe pesto genovese włoskie, 135g
 
Składniki : ekologiczny olej słonecznikowy, skoncentrowana
ekologiczna bazylia 25%, sól, ekologiczny ser Parmezan 2,5%, ekologiczne orzechy nerkowca,
ekologiczny czosnek, ekologiczne orzeszki piniowe, ekologiczny czosnek, ekologiczna skrobia
kukurydziana.
 
Do produkcji pesto genueńskiego na 100g produktu zużywa się 70g świeżej bazyli.

Pesto jest to tradycyjny zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech , którego głównym składnikiem
jest bazylia. Używany głównie do makaronów ale można je również serwować do  chleba, sera, sałat i innych dań. 

Jak przyrządzić makaron z pesto ? 

Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek. Nie należy go podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku.

 


Wartość kaloryczna w100g kcal 602
Tłuszcz w g 64
z których nasycone kwasy tłuszczowe w g 8.2
Węglowodany w g 1.8
z czego cukier w g 0,5
Białko w g 4.6
Sól w g 4.4