Wanilia Laski Bio 2 szt

  • 18,20 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 1-3 dni

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZGLUTENOWE

BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Aromatyczne laski wanilii z upraw ekologicznych, marki Natu.

Skład: wanilia bio.

Atest: AgroBioTest RE-07/2005

Wanilia, obok szafranu i kardamonu jest najdroższą przyprawą na świecie. Wanilia bio jest bardzo pachnąca i aromatyczna, a jej smak jest bogaty, pełny, mocny i aromatyczny. Cudowny aromat daje owoc rośliny - długi, zielonkawy strąk poddany suszeniu i fermentacji w fazie niepełnej dojrzałości, zwany laską wanilii.

Łagodny smak wanilii bio polepsza smak wielu słodkich dań: puddingów, sufletów, kremów, ciast, tortów, polew, czekolad, lodów. Wanilię bio koniecznie trzeba też dodać do szarlotki.

Wyśmienicie smakują także sosy na bazie wanilii, które można wykorzystać do polania ryb, cielęciny czy owoców morza.

Jak używać wanilię bio w kuchni?

Smak można uzyskać na dwa sposoby:

1) gotujemy laskę wanilii (całą lub rozciętą wzdłuż) w mleku, syropie lub śmietanie

2) dodajemy do kremu lub musu miąższ, czyli kryształki wanilii znajdujące się wewnątrz laski

Wszystkie wywary, w których gotujemy rozciętą laskę wanilii bio należy po zakończeniu gotowania przecedzić.

Samemu możemy również przyrządzić cukier waniliowy. W tym celu wkładamy do pojemnika z cukrem pudrem laskę wanilii. Po kilku dniach otrzymamy cukier o intensywnym, pięknym, naturalnym aromacie.

Z wanilii bio można także przyrządzić aromat do ciast albo pyszną kawę waniliową.

Dodając trochę wanilii do kaszki czy mięsa dla dziecka, zachęcimy je do jedzenia.