Zakwas Piekarski Bio, 20g

  • 4,96 zł

    dostepność: Wysyłka w ciągu 24h

  • szt.
  • Dostawa darmo i pół darmo!
    Promocja w koszyku!
     
       
    Zamów przez tel: 887 034 634
    w godz. 8.00-15.00

     

     Chcesz rabat na zakupy? - kliknij!


BEZ DOD. CUKRU

BEZ LAKTOZY

BEZ ORZECHÓW

BEZ SOI

BEZ KONSERWANTÓW

WEGETARIAŃSKIE

BEZ DOD. SOLI

Ekologiczny zakwas piekarski do wypieku chleba marki BioVegan

Skład: skrobia kukurydziana*, zakwas piekarski ,* składnik pochodzi z ekologicznych upraw

Ten zakwas chlebowy nie zawiera składników oraz śladowych ilości: jaj, drożdży, białka mleka krowiego, laktozy, orzechów

Zakwas piekarski marki BioVegan zapewnia łagodny, aromatyczny smak oraz utrzymuje dłużej świeżość upieczonego chleba.

Przepis na chleb

Składniki: Zakwas piekarski BioVegan, 550g mąki, 1 łyżeczka soli, 450ml wody

Wykonanie : W wysokim naczyniu wymieszaj zawartość torebki zakwasu z 300ml ciepłej wody, dosypać 300 g mąki, wymieszać i przykryć. Zostawić w ciepłym miejscu (30-35st C) na ok 12 godzin.

Do wykonanego zaczynu dodaj 150ml ciepłej wody i 150g mąki, zostaw w cieple na kolejne 5-8godzin

Ciasto ma się powiększyć o połowę. Dodać 100g mąki i 1-2 łyżeczki soli, dobrze zagnieść. Wyłożyć do formy natłuszczonej i obsypanej mąką. Przykryć i zostawić do wyrośnięcia na około 2 godziny. 

Wstać do nagrzanego pieca wraz z miseczką wody i piec przez 50min w 180 st. C

Upieczony chleb wytrząsnąć z formy i położyć na kratce do wystygnięcia

Do chleba można dorzucić ziarna słonecznika, pestki dyni czy zioła - nadadzą mu wyjątkowego, indywidualnego smaku.

Życzymy smacznego!